Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ                              

23 Σεπτεμβρίου 2013

Έπειτα από τέσσερα χρόνια οικονομικής και κοινωνικής αποδιάρθρωσης, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού η κυβέρνηση, παρά τα όποια λάθη και τις αδιαμφισβήτητες καθυστερήσεις, κατάφερε να σταθεροποιήσει τα δημοσιονομικά μεγέθη και να βελτιώσει τις προοπτικές για την έξοδο από την κρίση.

Ωστόσο, για να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη της χώρας και εν όψει της διαφαινόμενης ανάγκης για νέες συμφωνίες, οι προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν, ή ακόμα και να ενταθούν, με την ενεργοποίηση και την αξιοποίηση όλων των υγειών και δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας.

Στο πολιτικό πεδίο, για λόγους ιστορικούς, κοινωνικούς και ιδεολογικοπολιτικούς, οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις είναι αυτές που μπορούν κατεξοχήν να εξασφαλίσουν κυβερνητικές λύσεις, να εγγυηθούν την πολιτική σταθερότητα, να προωθήσουν τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, να εφαρμόσουν ένα εθνικό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης με προοδευτικό πρόσημο, στο πλαίσιο πάντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.

Για το σκοπό αυτό, η κίνηση πολιτών ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012, θεωρεί ότι είναι ανάγκη να προχωρήσει, χωρίς άλλες καθυστερήσεις ο διάλογος και η συνεργασία των δυνάμεων του μεταρρυθμιστικού κέντρου, της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας.

Στο πρόσφατο διήμερο συμπόσιο του ΙΣΤΑΜΕ υπήρξε ιδιαίτερα θετική εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση χάρη στη συμμετοχή πολλών στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και στις συγκλίνουσες εν πολλοίς απόψεις που εκφράστηκαν εκεί.

Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής με την ισότιμη και χωρίς αποκλεισμούς συμμετοχή κομματικών και ανένταχτων στελεχών, καθώς και εκπροσώπων πολιτικών κινήσεων του χώρου, που θα αναλάβει να προωθήσει το διάλογο και με τη ΔΗΜΑΡ, να στηρίξει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, να προετοιμάσει το έδαφος για συνεργασία στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές και να διαμορφώσει μια γενικότερη στρατηγική για τη δημιουργία ενός σύγχρονου φορέα της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Πολιτείας 2012:

ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ, ΚΑΒΟΥΝΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ, ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΠΑΤΕΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΙΦΟΝΙΟΣ ΜΑΝΟΣ, ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ ΕΛΙΝΑ, ΤΟΥΝΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΑΤΖΗΜΠΙΡΟΣ ΚΙΜΩΝ, ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: