ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012»

01/07/2013

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση με αφορμή την τύχη της ΕΡΤ αλλάζει το πολιτικό σκηνικό, αλλά και τα δεδομένα στον χώρο της Kεντροαριστεράς ειδικότερα.

            Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα κριθεί από την προθυμία του και την ικανότητά του να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Μεταρρυθμίσεις που δεν είναι αίτημα της τρόικας και των δανειστών μας, όπως ισχυρίζονται οι δυνάμεις της ακινησίας και του (απροκάλυπτου ή συγκαλυμμένου) αντιευρωπαϊσμού, αλλά επιτακτική ανάγκη ώστε να μπορέσει η χώρα να βγει από το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό τέλμα, στο οποίο την οδήγησαν το πελατειακό κράτος και η παντοδυναμία των συντεχνιών, ο ρουσφετολογικός κρατισμός και το δυσμενές για κάθε δημιουργική πρωτοβουλία περιβάλλον.

            Στη νέα πολιτική συγκυρία, η ανασυγκρότηση και προγραμματική ανανέωση του χώρου ανάμεσα στη Δεξιά και την κομμουνιστογενή Aριστερά παραμένει ζητούμενο. Ο χώρος αυτός έχει ανάγκη από νέες ιδέες, νέες επεξεργασίες, νέα πρόσωπα. Και όλα αυτά, κατά προτίμηση πριν από τις ευρωεκλογές του 2014, που θα αποτελέσουν κρίσιμη καμπή και δοκιμασία για όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

            Το εγχείρημα της ανασύνταξης και επαναθεμελίωσης της σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, τις κάθε είδους πολιτικές κινήσεις, πρωτοβουλίες και στελέχη που δραστηριοποιούνται στον χώρο, αλλά και τη ΔΗΜΑΡ στον βαθμό  που δεν σκοπεύει να μετατραπεί σε «ήπια» εκδοχή ή σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

            Η «Πολιτεία 2012», κατά το μερίδιο που της αναλογεί, θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται με πρωταρχικό στόχο τη συσπείρωση και σύγκλιση όλων αυτών των δυνάμεων γύρω από ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και τομών, με στόχο την κοινή κάθοδο των δυνάμεων αυτών στις επόμενες ευρωεκλογές. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012″01/07/2013Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΗ αποχώρηση

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: