Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ                                                                             07 Μαρτίου 2013

ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Η πρόταση για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και την κοινή κάθοδο στις επόμενες εκλογές, που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προς τη ΔΗΜΑΡ, τις κινήσεις πολιτών και τις ανένταχτες προσωπικότητες, δηλαδή προς όλες τις δυνάμεις του χώρου χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς την κατάλυση της αυτοδυναμίας τους, αποτελεί το πιο σημαντικό πολιτικό μήνυμα που εκπέμφθηκε από το πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση αυτή, που αποτελεί διακηρυγμένο στόχο της «Πολιτείας 2012», συνιστά σαφή στρατηγική, η υλοποίηση όμως της οποίας προσκρούει, προς το παρόν τουλάχιστον, σε τρία σημαντικά εμπόδια. Στην άρνηση της ΔΗΜΑΡ,  στη δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα ανένταχτων δυνάμεων και προσωπικοτήτων απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και στην αδυναμία του να εκφράσει με σαφήνεια το πώς αυτό αντιλαμβάνεται την κεντροαριστερά και τη σοσιαλδημοκρατία.

Για την υπέρβαση αυτών των εμποδίων θα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα διαδικασίες που μέσα από δημόσιο και ειλικρινή διάλογο και κυρίως μέσα από την κοινωνική δυναμική που μπορεί να πυροδοτήσει αυτή η συζήτηση σε όλη τη χώρα, να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να πείσει για τις προθέσεις του και κυρίως για τη δυνατότητά του να ανανεωθεί και να υπερβεί τις παθογένειες του παρελθόντος. Η δε ΔΗΜΑΡ και οι αμφιταλαντευόμενες ανένταχτες δυνάμεις, θα πρέπει να εγκαταλείψουν την αμφιθυμία τους και να αποσαφηνίσουν τις επιλογές τους, ώστε να συμβάλουν άμεσα στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και στην προώθηση των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, που αποτελούν εξάλλου και δικές τους επιδιώξεις,  πριν συνθλιβεί ο ενδιάμεσος χώρος από τον νέο διπολισμό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να συγκροτηθεί άμεσα συντονιστική επιτροπή από στελέχη του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, κομματικά και ανένταχτα χωρίς αποκλεισμούς, που συμφωνούν για την ανάγκη του διαλόγου, της ανανέωσης και της σύγκλισης με στόχο την ενότητα του ελληνικού πόλου της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Πολιτείας 2012 από τον Οκτώβριο του 2012 είναι οι: ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ, ΚΑΒΟΥΝΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ, ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΠΑΤΕΣΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΣΙΦΟΝΙΟΣ ΜΑΝΟΣ, ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ ΕΛΙΝΑ, ΤΟΥΝΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΑΤΖΗΜΠΙΡΟΣ ΚΙΜΩΝ, ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: