ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Κοινό Πλαίσιο Δράσης των 6 Κινήσεων Πολιτών

 Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2012

 Οι πολιτικές κινήσεις «Κοινωνικός Σύνδεσμος», «Μπροστά», «Νέοι Μεταρρυθμιστές», «Π80», «Πολιτεία 2012» και «Πρωτοβουλία Β» , οι οποίες εντάσσονται στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, από το μεταρρυθμιστικό κέντρο μέχρι τη δημοκρατική – ανανεωτική αριστερά και την οικολογία, αναπτύσσουν κοινές δράσεις διατηρώντας την οργανωτική και πολιτική τους αυτονομία  και να αναλάβουν πρωτοβουλίες  για μια σύγχρονη προοδευτική σοσιαλδημοκρατία. Την Τετάρτη 28.11.2012  διοργανώνουν τη δεύτερη κοινή εκδήλωση σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει διάχυτο ένα αίτημα «φυγής» προς το μέλλον. Οι βεβαιότητες που μας έφεραν μέχρι εδώ πρέπει σταδιακά να δώσουν τη θέση τους στην αυτογνωσία. Η εξέλιξη αυτή προϋποθέτει να έρθουν στο προσκήνιο πολίτες που αισθάνονται και εκφράζουν αυθεντικά τη βούληση γι αλλαγή. Στην πολιτική, στην οικονομία, στη διοίκηση, στο επιχειρείν, στο πανεπιστήμιο, στον πολιτισμό στις γειτονιές. Η νέα Ελλάδα αναζητά την έκφρασή της, τη νοηματοδότησή της, την ενεργή και όχι κατ’ εξαίρεση συμμετοχή της στη φυγή προς το μέλλον. Θεμέλια λίθος κάθε πρωτοβουλίας: η ανάγκη διάσωσης της χώρας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ευρωπαϊκών θεσμών  μέσα από βαθύτερη θέσμιση της ίδιας της Ε.Ε και η υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε οικονομία, κράτος και πολιτικό σύστημα.

Με την ευκαιρία οφείλουμε να σημειώσουμε ότι το πλαίσιο της συνεργασίας μας καθορίζεται από τις κοινές μας αποφάσεις , που μας δεσμεύουν, και όχι από τα δημοσιεύματα και τις προθέσεις που μας αποδίδονται.

Κοινός μας στόχος, που ελπίζουμε να επιτευχθεί μέσα από αυτή την εκδήλωση, είναι η έναρξη ενός ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου που θα αναδείξει δημόσιες πολιτικές που παράγουν δίκαια κοινωνικά αποτελέσματα, σέβονται και αξιοποιούν τους άξιους, ανταποδίδουν στον πολίτη υπηρεσίες αντάξιες των κόπων του και της θέσης της χώρας στον ανεπτυγμένο κόσμο. Πολιτικές ,  οι οποίες χαράσσονται πάνω σε συμφωνημένες αξίες και προσωπικές υπερβάσεις, σε πλήρη και εξαντλητική διαφάνεια και ευθύνη. Πολιτικές με βάση τον ορθό λόγο, τις ανάγκες των παραγωγικών δυνάμεων, τις προσδοκίες της νέας γενιάς, τη στήριξη όσων πλήττονται από την κρίση, χαράσσοντας διαχωριστικές γραμμές με ό,τι κρατά την Ελλάδα και τα δυναμικά της στοιχεία δέσμια του αποτυχημένου χθες.

Επιδιώκουμε και ενώνουμε τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου σε επίπεδο ιδεών και προσώπων. Η προγραμματική σύγκλιση όλων των δυνάμεων της ευρύτερης κεντροαριστεράς , η ιδεολογική, κοινωνική και πολιτική ενδυνάμωση αυτής και η ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού με προοδευτική κατεύθυνση αποτελούν  προϋποθέσεις για την υπέρβαση της ολικής κρίσης που βιώνει η χώρα.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: