ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Ανασυγκροτηση της Κεντροαριστερας, ο δρομος της προγραμματικης συγκλισης»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Η κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012», που δημιουργήθηκε πρόσφατα από 40 ενεργούς πολίτες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, πραγματοποιεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, την πρώτη της δημόσια εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, ο δρόμος της προγραμματικής σύγκλισης», με εισηγητές και σχολιαστές που αναφέρονται στην επισυναπτόμενη πρόσκληση.

 

Το θέμα της εκδήλωσης αφορά έναν από τους βασικούς στόχους που έχει θέσει η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012» για την έξοδο από την κρίση. Η προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη η χώρα, προϋποθέτει ένα αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ με ριζικές αλλαγές σε πρόσωπα, θέσεις και πολιτικές και τη διαμόρφωση μιας νέας προοδευτικής πλειοψηφίας μέσα από την προγραμματική σύγκλιση του ΠΑΣΟΚ με τις κομματικές αλλά και ανένταχτες δυνάμεις του μεταρρυθμιστικού κέντρου και της δημοκρατικής αριστεράς.

 

Το πρώτο βήμα έγινε με την αλλαγή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, με τη μαζική συμμετοχή των μελών του, αλλά και με τις προθέσεις του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, έτσι όπως αυτές εκφράζονται στις πρόσφατες δηλώσεις του.

 

Όμως, ο δρόμος των προγραμματικών συγκλίσεων πέρα από προθέσεις, προϋποθέτει ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο, συντεταγμένες ενέργειες και πολύπλευρες πρωτοβουλίες, μέσα στις οποίες εντάσσεται και η εκδήλωση που οργανώνει η  «ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012».

 

Μέχρι όμως να διαμορφωθεί μια νέα δημοκρατική πλειοψηφία, ο δρόμος για την ανόρθωση της χώρας και της διασφάλισης της ευρωπαϊκής προοπτικής της, απαιτεί τη στήριξη κυβερνήσεων ευρύτερης συνεργασίας, στο πρότυπο της σημερινής κυβέρνησης Παπαδήμου, στελεχωμένη όμως με πολιτικούς και τεχνοκράτες ικανούς να σηκώσουν το βάρος των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αλλά και το πολιτικό κόστος των μέτρων του μνημονίου που θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός του 2012, με τις όποιες αναγκαίες τροποποιήσεις προκειμένου τα μέτρα να μην οδηγούν μόνο σε θυσίες και διαψεύσεις, αλλά και σε ορατά οφέλη για την ανάπτυξη της οικονομίας, τη στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων και την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: